Monday, August 3, 2015

Cartofi împănați

Pentru că ne plac cartofii, și mai ales pentru că ne plac cartofii, rețeta această este cu cartofi și despre cartofi. Cu mușchi afumat, ciupercute, ceapă verde și brânză, muuulta brânză.


Pentru 4 persoane aveți nevoie de 8 cartofi medii, 16 felii de bacon, 100 grame de mușchi afumat, o ceapă verde, un cățel de usturoi, 2 ciuperci champignon, 3 linguri ulei de măsline, 100 grame cașcaval ras, 1 1/2 lingurițe amestec condimente (cimbru, busuioc, mentă, rozmarin, ienibahar). 

Cartofii se spală bine și se pun la fiert în coajă.

Intr-o tigaie se pune la încins uleiul împreună cu ceapă rondele și usturoiul tocat mărunt. După 10 secunde se adaugă mușchiul tocat și ciupercile mărunțite. Se lasă să se calească 3-4 minute, apoi se adaugă pastă de tomate, muștarul și condimentele. Se lasă la călit încă 2 minute, se ia tigaia de pe foc, se potrivește totul de sare și piper și se adaugă 50 grame de cașcaval ras.
Cartofii se curăță de coajă, se taie câte 1/2 centimetri din fiecare capăt, se scobesc și se înfășoară în câte 2 felii de bacon. 

Cartofii se umplu cu amestecul de carne, se presară restul de cașcaval deasupra și se dau la cuptor 10-15 minute, până se rumenește baconul.

Se servesc cu sos de roșii cu bucuioc și sos de iaurt cu mentă și usturoi.

No comments:

Post a Comment