Thursday, March 12, 2015

Plăcintă de cartofi cu carne

Cartofii sunt prieteni cu toții, mari și mici, iubitori de savoare sau pasionați de diete. Iar dacă sunt gătiți rafinat și gustos, lăsând la o parte prejudecățile și dând frâu liber imaginației, puteți obține niște mâncăruri pe cât de simple, pe atât de fabuloase. Cum ar fi o tartă cu cartofi și carne, de care, vă garantez, toată familia se va îndrăgosti!

Aveți nevoie de 1 kg de cartofi, 2 linguri făină, o hașmă (sau o ceapă roșie lunguiață), 2 căței de usturoi, 500 grame de carne tocată mixtă (eu am folosi un amestec de porc, vită și pasăre), 3 ouă, 2 linguri ulei, 1 conservă roșii în bulion, 150 gr iaurt, 150 gr smântână, 1 lingură muștar iute (sau cu hrean), 1 și 1/2 linguri amestec condimente (mentă verde, măghiran, chimen, boia, cimbru, busuioc, nucșoară, piper), sare.
Cartofii se fierb în coajă circa 15-20 de minute, se curăță și se lasă să se răcească. Se zdrobesc, se amestecă cu 2 ouă, sare și 2 linguri făină. Se unge o formă de tort cu grăsime și se tapetează cu făină, apoi se toarnă compoziția de cartofi și se îmbracă cu ea toată forma.
Uleiul, împreună cu usturoiul tăiat rondele și ceapa mărunțită să încinge bine, se adaugă carnea și se lasă la prăjit circa 10 minute, amestecând să nu se ardă. Se adaugă roșiile tocate și bulionul, muștarul și condimentele. Se mai lasă să dea 2-3 clocote, apoi se toarnă compoziția în tava cu cartofi (nu turnați toată zeama, să nu riscați să vi se încleieze tarta!).

Oul rămas se bate bine cu iaurtul și smântâna, se potrivește de sare și se toarnă peste carne. Totul se dă la cuptor pentru circa 30-35 de minute, la foc potrivit (180 grade).

No comments:

Post a Comment