Friday, February 20, 2015

Ștrudel cu brânză dulce, stafide și portocală confiată

Când este vorba despre plăcinta cu brânză dulce și stafide, sub orice formă ar fi ea - cu aluat fraged, de cozonac sau cu foietaj -, indiferent cât de mare e tava în care o facem, e mereu insuficientă. Ultima oară am făcut niște ștrudele cu brânză dulce, stafide și portocală confiată, care s-au terminat cât ai zice pește. Prietenii știu de ce!

Tot ce vă trebuie sunt 9 foi de plăcintă, 500 grame de brânză de vaci, un ou mare, 100 grame de stafide aurii, 50 grame de coajă de portocală confiată, 200 grame de zahăr, un strop de esență de vanilie, un strop de esență de portocale, ulei, zahăr pudră.

Foile de plăcintă se lasă se dezghețe complet, apoi se iau câte 3, se ung fiecare în parte cu ulei, se împăturesc în două și se suprapun. 

Brânza se amestecă cu oul, stafidele, coaja de portocală, zahărul și esențele. 
Împărțiți compoziția în trei și puneți-o peste foile de plăcintă unse. 

Rulați, ungeți cu ulei și puneți-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Dați la cuptorul încins în prealabil, la foc potrivit, până se rumenesc deasupra. 

Le pudrați cu zahăr pudră... și le mâncați pe nerăsuflate!

No comments:

Post a Comment