Sunday, December 25, 2011

Tort de cafea




Un tort ideal pentru cei ce iubesc la fel de mult cafeaua și desertul...

Ingrediente:
Pentru blat: 70 grame de unt, 50 grame de zahăr, 2 ouă, 100 grame de făină, 1/2 plic praf de copt, 3 lingurițe de cacao, 1 linguriță de rom.
Pentru cremă: 200 grame ciocolată albă, 100 grame ciocolată amăruie, 2 lingurițe cafea solubilă, 400 grame frișcă.



Mod de preparare:
Bateți untul cu zahărul, cu mixerul sau cu telul, după propria alegere, apoi înglobați unul câte unul ouăle. Adăugați făina amestecată cu praful de copt și cacaua, iar la final romul. Amestecați până obțineți un aluat omogen, pe care îl dați la copt circa 25 de minute în forma de tort tapetată cu hârtie de copt. După ce trece testul scobitorii, scoateți-l din cuptor și lăsați-l să se răcească bine.
Ciocolata se topește pe baie de aburi, se adaugă puțin lichior de cafea și apoi se amestecă bine cu frișca bătută bine, în care ați dizolvat în prealabil lingurițele de cafea solubilă. crema astfel obținută se toarnă peste blatul însiropat ușor cu cafea și să de la rece minim 5 ore.



Mod de prezentare:
Tortul se decorează pe lateral cu krantz, iar deasupra se face un „capac” din ciocolată modelantă, pe care se așează arcuri făcute din ciocolată.


No comments:

Post a Comment