Thursday, March 17, 2011

Fructe confiate în sos de ciocolată și fistic

Pentru persoanele care adoră fructele confiate, iată o rețetă cu care vă puteți impresiona musafirii.



Ingrediente:
300 grame de fructe confiate (caise, curmale, prune afumate, smochine), 100 grame de ciocolată albă, un cub de unt, 50 grame fistic tocat, 50 grame migdale tocate.

Mod de preparare:
Ciocolata se topește pe baie de abur. Când e topită se adaugă untul și se omogenizează. Fructele confiate se trec cu un capăt prin ciocolata topită, apoi prin fisticul sau migdalele tocate mărunt. Se așează pe o folie de aluminiu și se lasă să se răcească.

Tips: Cei care doresc ceva dulce, dar țin post, pot înlocui ciocolata și untul cu un amestec din 50 grame margarină topită în care se toarnă 150 grame de zahăr pudră.

No comments:

Post a Comment