Friday, March 4, 2011

Beţe cu nucă

Aceste minunăţii culinare, care ţi se topesc pur şi simplu în gură, le-am gustat prima dată la soacra mea. Combinaţia de nucă şi coajă de lămâie, coapte în cuptor, este de-a dreptul ireală. Şi pentru că nu ai nevoie de nu ştiu ce experienţă în bucătărie pentru a prepara aceste minunăţii, ci doar foarte multă atenţie şi un pic de răbdare, sfatul meu este ca beţele cu nucă să nu vă lipsească de pe masă, dacă vreţi să vă impresionaţi musafirii în ocaziile speciale pentru dumneavoastră.

Ingrediente:
3 căni de ceai cu nucă măcinată, îndesată bine, 1 cană şi jumătate de zahăr pudră, 100 grame zahăr tos, 2 ouă, esenţă de rom şi coajă de lămâie.

Mod de preparare:
Din nucă, zahărul pudră, un ou întreg plus gălbenuşul de la cel de-al doilea ou, esenţa de rom şi coaja de lămâie se face un aluat care să se poată întinde (dacă este prea moale, mai adăugaţi puţină nucă). Dreptunghiul obţinut prin întinderea aluatului se unge cu albuşul rămas bătut tare cu cele 100 de grame de zahăr tos. Se taie apoi beţe cam de 1 centimetru lăţime şi se dau la cuptor, într-o tavă unsă şi tapetată, până se întăreşte bezeaua. UŞA CUPTORULUI RĂMÂNE DESCHISĂ PE TOATĂ DURATA COACERII!

Mod de servire:
Beţele se lasă în tavă până se răcesc complet. Se pot servi simple sau cu sos de ciocolată.

No comments:

Post a Comment