Tuesday, December 14, 2010

Terină cu țelină, morcovi și broccoli


Ingrediente:
1 kg de brânză de vaci grasă, 150 grame de unt, 1 plic de gelatină alimentară, 250 ml smântână dulce pentru gătit, 2 linguri de morcov fiert, 2 linguri de broccoli fiert, 2 linguri de țelină fiartă, sare şi piper după gust.

Mod de preparare:
Gelatina se dizolvă în smântână şi se pune apoi pe bain-marine la fiert. Când începe să fiarbă pe margine, se stinge focul iar smântâna se pune la rece (pe geam, pe balcon, pe jos în cămară etc). Separat, se freacă bine brânza de vaci cu untul, sarea şi piperul, apoi se încorporează smântâna călduţă.
Compoziţia se împarte în trei părţi egale. Într-una se pune morcovul, în alta broccoli şi în ultima ţelina.
O tavă de chec lungă se tapetează cu folie de plastic. Se toarnă prima dată compoziţia de brânză cu morcovi, apoi cea cu ţelină, iar la final brânza amestecată cu broccoli. Se acoperă cu folia de plastic şi se dă la frigider până a doua zi.

Mod de servire:
Se taie felii de 1 cm grosime și se servesc pe felii subțiri de baghetă, coapte la cuptor.

Tips:
Pentru o textură mai fină şi un gust mai apropiat de cel de smântână, puteţi înlocui brânza de vaci cu brânză Ricotta. De asemenea, puteți înlocui legumele de mai sus cu orice altă legumă vă place.

No comments:

Post a Comment