Friday, November 26, 2010

Tort Trufă


O combinaţie de ciocolată, frişcă şi cogniac care ţi se topeşte, pur şi simplu, în gură....



Ingrediente:
3 ciocolate cu lapte, 3 ciocolate amărui, 1 kilogram frişcă vegetală Megle, 50 ml vişinată, 50 ml cogniac, vişine din vişinată, cacao, ciocolată rasă.

Mod de preparare:
Ciocolatele se pun la topit pe bain-marine. Frişca se bate bine, apoi se încorporează 1/2 din cantitate în ciocolata topită amestecată cu vişinata şi cogniacul. Se amestecă foarte bine cu mixerul, apoi se încorporează restul de frişcă şi se omogenizează întreaga compoziţie amestecând într-un singur sens, cu o lingură.
O formă de tort se umezeşte cu apă. Compoziţia obţinută mai sus se toarnă în forma de tort şi se dă la frigider 10 ore.

Mod de servire:
Înainte de servire se scoate marginea formei, se pudrează tortul cu cacao şi se presară deasupra ciocolata rasă şi vişinele.

Tips:
- Ca atunci când se scoate marginea formei să nu se rupă tortul, treceţi un cuţit cu vârful rotund, înmuiat în apă, între marginea formei şi tort.
- Pentru un gust fin şi elegant, vă sfătuiesc să folosiţi ciocolată cu unt de cacao (ex. Poiana, Kandia, Primola, Milka) şi nu ciocolată cu grăsimi vegetale (ex. Africana, Laura, ciocolata menaj), pentru că cele din urmă, după topire, nu se mai întăresc omogen, ci fac broboanţe.

No comments:

Post a Comment