Friday, November 26, 2010

Pizza Radu


Ingrediente:
Pentru aluat: 3 ouă, o cană cu apă călduţă, 1 plic praf de copt, făină cît cuprinde, sare, piper, boia dulce.
Pentru umplutură: 200 grame şuncă presată felii, 200 grame cârnăciori de casă afumaţi/cârnaţi Pleşcoi, 100 grame salam crud-uscat felii, 1 cutie de ciuperci feliate, 2 ouă, 1/2 cutie porumb, măsline, 200 grame mozzarela, 200 grame caşcaval ras, ceapă verde (sau ceapă albă, depinde de sezon), ardei gras, roşii, pastă de tomate, condimente (cimbru, busuioc, oregano).

Mod de preparare:
Ouăle se bat bine, se amestecă cu apa, sarea, piperul şi boiaua dulce. Se înglobează treptat puţină făină în care s-a amestecat şi praful de copt. Se pune făină până se obţine un aluat puţin mai consistent decât cel pentru clătite.
Tava se unge cu unt/margarină şi se tapetează cu făină. Se toarnă compoziţia şi se dă la cuptor, încins în prealabil, circa 6-7 minute, la foc potrivit.
Se scoate, se înţeapă cu furculiţa şi se unge la suprafaţă cu pasta de tomate. Se pune mozzarela tăiată felii subţiri. Se aşează feliile de şuncă şi cele de salam crud-uscat alternativ, se presară cârnăciorii tăiaţi feliuţe, ciupercile, porumbul, ouăle fierte şi tăiate felii, măslinele, ceapa, ardeiul gras şi roşiile tăiate feliuţe, se presară condimentele, iar la sfârşit se rade caşcavalul. Se introduce din nou la cuptor circa 15 minute, pînă se topeşte caşcavalul şi se rumeneşte carnea.

Mod de servire:
Se serveşte caldă, cu sos de roşii cu busuioc şi, pentru cine doreşte, cu mujdei de usturoi.

Tips:
- Pentru o savoare deosebită, puteţi înlocui salamul crud-uscat cu o conservă de ton cu lămâie şi piper. În acest caz, eliminaţi şi ciupercile, porumbul, ardeiul gras şi roşiile şi adăugaţi cubuleţe de ananas din compot.

No comments:

Post a Comment