Friday, November 26, 2010

Minitortuleţe-fantezie



Întotdeauna mi-am dorit să o surprind pe mama soţiei mele, o adevărată cooking-addicted, cu ceva nou. Încercaţi aceste minitortuleţe delicate şi garantat vă veţi da pe spate soacra.


Ingrediente:
3 ciocolate cu lapte, 3 ciocolate amărui, 4 ciocolate albe, 1,2 kg frişcă Megle, portocale confiate, alune de pădure mărunţite, fistic mărunţit, frunze de ciocolată, frunze de mentă, 1 pachet foi de pandişpan.

Mod de preparare:
Ciocolatele cu lapte şi 2 ciocolate amărui se topesc în bain-marine. 0,5 kg frişcă se bat bine şi se înglobează apoi în ciocolata topită, amestecându-se cu mixerul. La sfârşit se adaugă alunele mărunţite şi cea de a treia ciocolată amăruie, rasă pe răzătoarea mare, amestecându-se totul cu lingura. 8 miniforme de tort se tapetează cu folie de plastic umectată. Se toarnă compoziţia în forme, se pun deasupra blaturile tăiate, se închide folia şi dă la frigider 8 ore.
Ciocolatele albe se topesc la rândul lor în bain-marine. 0,5 kg frişcă se bat bine şi se înglobează apoi în ciocolata topită, amestecându-se cu mixerul. La sfârşit se adaugă bucăţile de portocală confiată, amestecându-se totul cu lingura. 6 miniforme de tort se tapetează cu folie de plastic umectată. Se toarnă compoziţia în forme, se pun deasupra blaturile tăiate, se închide folia şi dă la frigider 8 ore.

Mod de servire:
Minitortuleţele se răstoarnă individual pe câte o farfurie, având grijă ca blatul să fie dedesubt. Se dă la o parte folia de plastic şi se ornează cu restul de frişcă bătută spumă. Pe tortuleţe de ciocolată albă aşezăm frunzele de ciocolată şi câte o frunză de mentă. Pe tortuleţele de ciocolată amăruie presărăm fisticul mărunţit.


Tips:
Pentru frunzele de ciocolată se topeşte în bain-marine o ciocolată amăruie. Se culeg frunzuliţe de trandafir, se spală bine sub jet de apă rece şi se trec cu o parte, ţinute de codiţă, prin compoziţia de ciocolată. Se pun pe un platou la răcit. Înainte de servire se desface uşor frunzuliţa de trandafir de cea de ciocolată.

No comments:

Post a Comment